Sari la conținut

Mihai Chirica, înlocuit și din conducerea PSD Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost înlocuit din funcţia de preşedinte executiv al PSD Iaşi, printr-o decizie a Comitetului Executiv Judeţean al filialei.

 

Edilul precizează că a aflat că ar exista o „hârtie venită de la Bucureşti” în care se arată că nu are dreptul să ocupe nicio funcţie în organizaţie. Chirica a declarat că ar putea contesta decizia.

Mihai Chirica a explicat la Digi24 că mai era președinte executiv la Iași pentru că fusese ales în această funcție în 2013 de către conferința județeană.

După ce s-au mai schimbat lucrurile am întărit această funcție. În cele din urmă și eu am fost surprins ieri, e prima oară când am auzit de o asemenea decizie la nivelul organizației naționale”, a spus primarul Iașiului la Digi24.

El a adăugat că, potrivit statutului, această funcție îi poate fi luată tot de colegi, într-o conferință județeană, „când există temeiul statutar pentru a se putea ajunge” până acolo.

Ceea ce m-a surprins e că deciziile din 22 februarie au căpătat de data asta două articole față de cele emise imediat după conferința Comitetului Executiv. E e o decizie care m-a surprins și pe mine și nu cred că pot vorbi despre un element de democrație. Era foarte simplu dacă se aducea în discuție - și probabil s-a întărit oarecum și aspectul nestatutar prin această decizie pentru că nu era în decizia Comitetului Executiv Național să se vorbească de funcțiile pe care le-am deținut la un moment dat la nivelul organizației județene Iași”, a spus Mihai Chirica.

Ceea ce a emis Comitetul Executiv Național care s-a întâlnit pe data de 22 nu are nimic de-a face cu ceea ce s-a discutat în Comitetul Exectiv Național de pe 22. Iar colegii mei au luat asta, așa cum spune statutul, de o decizie despre care nu s-a vorbit. Nu pot vorbi de o nemulțumire, oarecum indignare față de un mod democratic de a manageria un partid politic în momentul de față”, a adăugat el.

E o formă de abuz, un abuz politic când vorbești despre unele și iei decizii despre altele. Nu poți sa te înscrii într-un partid pe un statut, să votezi un statut și ulterior să afli că se iau decizii în afara acestui statut”, a mai spus primarul Iașiului.

Întrebat dacă va contesta această decizie, Mihai Chirica a răspuns: „Acum depinde foarte mult de starea mea de spirit, dacă merită să contest niște decizii oricum nestatutare, în condițiile în care lumea vede ce vede”.