Mihai Fifor, declarații contradictorii despre schimbul de informații dintre polițiștii și interlopii din Caracal. Ce spunea duminică

Data publicării:
mihai fifor inquam octav ganea 20190805180722_OGN_2398-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, le-a spus azi jurnaliștilor că nu știe la ce se referă aceștia atunci când l-au întrebat despre schimburile de informații dintre interlopii și polițiștii din Olt, în cazul crimelor de la Caracal. Duminică, însă, ministrul spunea că pe acest subiect este „o anchetă în curs”.

Discuția dintre jurnaliști și Mihai Fifor de astăzi, de la Ministerul de Interne:

Reporter: Cum comentați schimbul de informații dintre polițiști și interlopi, la Caracal?

Mihai Fifor: Nu știu la ce vă referiți.

Reporter: Știți foarte bine că...

Mihai Fifor: Chiar nu știu la ce vă referiți.

Declarația lui Mihai Fifor de duminică, postată pe Facebook, într-o replică pentru Digi24:

„În ceea ce privește legătura dintre Nicolae Alexe (fost șef interimar al IPJ Olt, între timp demis, n.r.) și reprezentantul unei firme locale de pază, există deja, de săptămâna trecută, o anchetă în curs, iar rezultatele acesteia vor fi comunicate ulterior finalizării”.

Dezvăluirile despre schimbul de informații

Declarațiile lui Fifor vin după ce jurnaliștii de la Libertatea au dezvăluit, în urma Cazului Caracal,  că există o întreagă rețea de legături țesute, de-a lungul anilor, între oameni de afaceri controversați din Olt și cei care ar fi trebuit să vegheze la aplicarea legii.

Polițiștii care au căutat-o pe Alexandra Măceșanu, declarată acum victima unui omor calificat, au cerut mandate de percheziție plecând de la informații furnizate de un patron de firmă de pază.

Acesta i-a trimis în casele locotenenților liderului unei grupări locale proaspăt intrate în colimatorul procurorilor pentru cămătărie și șantaj. În dosarul pe care procurorii din Olt l-au deschis pe numele celui din urmă, martorii audiați vorbesc despre legăturile acestuia cu șefii, demiși acum, ai Poliției Caracal.

Digi24 a vorbit cu cei doi oameni de afaceri implicați, în ultimii ani, în scandaluri locale sau care au deja dosare penale deschise.

Remus Rădoi, cel căruia poliția județeană îi cerea ajutor pentru localizarea Alexandrei, spune că a colaborat legal cu Nicolae Alexe, demis de la comanda IPJ Olt după scandal, și arată cu degetul la legăturile periculoase ale rivalului său. Nicolae Oacă a acceptat și el să discute cu Digi24. Spune că e nevinovat și că nu înțelege cum a ajuns să fie cercetat pentru cămătărie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri