Sari la conținut

Mihai Goțiu, după ce a adormit în Parlament: Am decis să mă auto-sancționez

Deputatul USR care a adormit în Parlament a scris, pe Facebook, că a decis să se „auto-sancționeze cu indemnizația pe o săptămână”, bani pe care îi va dona unui proiect pentru copii bolnavi. Mihai Goțiu a mai precizat că speră că și colegii lui vor înțelege din gestul lui trebuie să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, indiferent că e vorba de „ațipit”în plen sau pentru criza care a scos zeci de mii de români în stradă. 

mihai gotiu plen

„ (...) Susținerea voastră mă obligă la asumarea până la capăt a ceea ce s-a întâmplat. Atât în semn de mulțumire pentru sprijin, cât și de penitență, am decis să mă auto-sancționez cu indemnizația pe o săptămână. Suma o voi dona pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale, pentru care, în ciuda promisiunilor electorale, actuala Putere n-a găsit fonduri în legea bugetului”, a scris Mihai Goțiu pe Facebook. 

Deputatul USR a adăugat că speră că și colegii lui vor înțelege din gestul lui că trebuie să își asume responsabilitatea „pentru fiecare acțiune care poate aduce atingere imaginii instituției pe care o reprezentăm”. 

„Sper ca acest gest să fie corect înțeles atât de voi, cât și de colegii mei parlamentari din toate partidele, de la care aștept să-și asume, la rândul lor, responsabilitatea pentru fiecare acțiune care poate aduce atingere imaginii instituției pe care o reprezentăm, fie că e vorba de ațipit în plenul ședințelor, de trecut strada pe culoarea roșie a semaforului, de votat împotriva solicitărilor justiției de retragere a imunității unor colegi ori pentru criza recentă care a scos jumătate de milion de români în stradă”, a adăugat Mihai Goțiu.

Deputatul USR a fost filmat ieri în timp ce dormea în plenul Parlamentului. Mihai Goțiu a spus că a ațipit din cauza oboselii, după cele cinci zile şi cinci nopţi în care partidul său a urmărit ca la comisiile de buget-finanţe social democraţii să nu facă „vreo măgărie".