Mihai Tudose: Dacă Dragnea poate deveni premier, mă dau la o parte. Reacția șefului PSD

Data actualizării: Data publicării:
170628_CExN_PSD_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

PSD a votat miercuri lista miniștrilor din Guvernul Tudose, în cadrul Comitetului Executiv al partidului. La finalul discuțiilor, președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose au susținut o declarație comună de presă.

170628_CExN_PSD_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Întrebat de jurnaliști dacă ar fi dispus să renunțe la funcție în cazul în care legea îi va permite lui Liviu Dragnea să devină prim-ministru, Mihai Tudose a răspuns fără ezitare: "Evident că da". Intervenția sa a fost completată de Liviu Dragnea, care i-a transmis premierului "să nu se grăbească".

Liviu Dragnea, aflat lângă Tudose, i-a spus, zâmbind, să "nu se grăbească", însă premierul desemnat a intervenit din nou: "Ba da!".

Ulterior el a explicat că aşa este normal într-un stat democratic, ca preşedintele de partid să fie premier. "În toată lumea, în toate democraţiile, preşedintele partidului de guvernământ este propunerea de prim-ministru. În momentul în care acest lucru se poate întâmpla şi la noi, este calea firească. E părerea mea", a spus el.

Dragnea i-a replicat din nou: "Mergi la treabă, lasă".

Preşedintele PSD a adăugat că nu îi va cere lui Tudose o demisie în alb şi nici nu îl interesează schimbarea legii 90, care nu îi permite să fie premier.

"În ceea ce îl priveşte pe Mihai Tudose, nu i-am cerut şi nu-i cer acest lucru şi îmi doresc să nu mai trecem prin ce am trecut. Nu mă interesează schimbarea legii, nu ştiu dacă se va schimba sau nu. Ca şi în cazul precedent, am investit încredere şi în Mihai Tudose", a spus Dragnea.

Şi preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a dat de înţeles că Tudose ar trebui să se retragă în cazul în care Dragnea va putea ajunge premier. "Doi premieri nu putem avea", a spus Bădălău, repetând că el consideră că Liviu Dragnea ar fi cea mai bună variantă de prim-ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri