Mihai Tudose: "Dacă nu facem rotativă, e clar că se fac anticipate"

Data publicării:
Mihai Tudose participă la o conferință la Băile Herculane pe 17 noiembrie 2017.
Mihai Tudose, europarlamentar. Foto: Justinel Stavaru/Inquam Photos

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose spune că rotativa guvernamentală trebuie să fie făcută așa cum s-a stabilit, afirmând că în caz contrar se va ajunge la alegeri anticipate.

Întrebat la o emisiune de la Prima TV dacă preferă să fie rotativă sau anticipate, Tudose a răspuns că trebuie respectat acordul din coaliție, care prevede rotația premierilor.

"În mod normal, trebuie să facem aşa cum s-a stabilit, rotativă, mai guvernăm şi cu asta basta. Anticipatele reprezintă o variantă prevăzută în Constituţie. (...) Dacă nu facem rotativă, e clar că se fac anticipate", a spus Tudose.

"Dacă jucăm pe ce preferă fiecare, s-ar putea să obţinem un haos. Eu zic că ar trebui să se întâmple ce e mai bine pentru ţară şi, dacă se poate, să răspundem şi voinţei românilor, ar fi superb", a adăugat acesta.

Mihai Tudose spune că alegerile anticipate pot fi făcute doar printr-un consens politic.

"Sunt şi avantaje şi dezavantaje. Anticipate făcute în consens, în sensul «Hai să nu mai venim din an în an cu alt program de guvernare, cu schimbă miniştri, schimbă ministere, alt prim-ministru». Poate fi bine pentru ţară, să ne aşezăm, la anul oricum sunt patru rânduri de alegeri şi va fi un haos total, măcar aşezăm ţara pe un drum şi ştim despre ce e vorba. Şi noi şi Bruxelles-ul. E o variantă", a spus Tudose.

Europarlamentarul a fost întrebat și dacă se așteaptă la posibilitatea ca președintele Iohannis să desemneze alt premier decât unul de la PSD.

"Teoretic, bineînţeles, practic, nu cred. Dar dacă va face acest lucru, ajungem la anticipate. Dacă lucrurile nu vor funcţiona sau noi toţi ajungem să o luăm de la capăt (...) mai bine le punem pe patru ani şi ştim o treabă cu ţara asta. Facem chestia asta. Sau poate au ei alte idei, nu ştiu, pune domnul preşedinte pe altcineva. Creează PNL-ul o altă majoritate", a mai spus Tudose.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri