Întâlnire Tudose-Iohannis. Mesajul președintelui: „PSD ar trebui să-și rezolve problemele”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis tudose 170912_COTRO_FIFOR_SIMON_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM Photos/ Octav_Ganea

Premierul Tudose a fost astăzi la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Discuția a avut loc pe fondul tensiunilor din PSD.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

E normalitate o astfel de întâlnire între președinte și premier în contextul unor astfel de tensiuni pe care le vedem cu toții în spațiul public. A avut loc această înâlnire”, a precizat ea.

„Ținând cont de acest context pe care președintele îl analizează cu seriozitate s-a impus o discuție”, a spus ea.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să dea detalii despre ce au discutat cei doi oficiali.

Întrebată dacă președintele are un mesaj de transmis, având în vedere tensiunile apărute în coaliția de guvernare, Dobrovolschi a răspuns: „PSD ar trebui să-și rezolve problemele, PSD ar trebui să-și vadă de guvernare, pentru că românii au votat pentru rezultate, pentru o guvernare performantă. În niciun caz românii nu au votat pentru scandaluri de partid”.

Întrebată cum privește Iohannis o eventuală remaniere guvernamentală, purtătorul de cuvânt a amintit că președintele a spus că „atunci când persoane aflate în funcții importante în stat au probleme – și știți la ce cazuri mă refer – aceste persoane ar fi trebuit să se retragă sau să fie retrase de partid. Altfel, ducând discuția mai departe, este atributul premierului să facă astfel de evaluări și să decidă dacă se impun schimbări în echipa guvernamentală”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri