Mihăiță Calimente, deputat PNL: PMP poate participa la reunificarea dreptei, dacă se eliberează de Traian Băsescu și influențele sale

Data publicării:
mihaita calimente

„Cu PDL este clar că vom avea discuții, aceste discuții probabil că vor fi și finalizate”, a spus deputatul în emisiunea „24 într-o oră” de la Digi24. „Dreapta trebuie să se unifice. Că anumite personaje din partea dreaptă, care nu sunt frecventabile, nu vor face parte...”, a mai spus liberalul.

Întrebat la cine se referă, Mihăiță Calimente a precizat că e vorba, în primul rând, de președintele Traian Băsescu. „Păi a ți-l aduce pe președintele Traian Băsescu într-o alianță de dreapta e să repeți istoria din 2007, când el a distrus această alianță D.A.”, a afirmat deputatul liberal.

Întrebat dacă PMP ar putea fi la masa negocierilor, Calimente a răspuns: „Și PMP-ul poate fi, însă el trebuie să se elibereze de Traian Băsescu și de influențele lui Traian Băsescu”.

Despre Forța Civică, el a spus:. „De ce nu?” și a adăugat: „Mai ales că dl Ungureanu a fost liberal, dl Predoiu a fost liberal, dl. Stolojan a fost președintele Partidului Național Liberal, dl. Flutur a fost liberal. Despre ce vorbim? Practic vorbim despre o reînchegare a dreptei liberale”, a explicat Mihăiță Calimente.

În ceea ce privește denumirea sub care se va unifica dreapta și dacă va fi vorba de o refacere a PNL sau de o formațiune în care PDL ar fi dominantul, Calimente a spus că este vorba despre o refacere a unei drepte de tip liberal și „până una-alta, partidul care a avut, totuși, cel mai bun rezultat în aceste alegeri este Partidul Național Liberal”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri