Ministerul de Interne, sancționat de CNCD pentru că a încheiat acord de Paște doar cu BOR

Data publicării:
marcel vela se sterge cu batista - octav ganea - 20191114121249_OGN_0580-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sacționat cu un avertisment contravenţional Ministerul de Interne, pentru că nu a dispus încheierea unui acord în perioada sărbătorilor de Paște și cu alte culte religiose.

„Lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creștine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1) și art. 2 alin. (4) din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul CNCD.

Hotărârea prin care s-a aplicat un avertisment a fost adoptată cu 7 voturi pentru și un vot împotrivă. Ministerului i s-a recomandat ca pe viitor să stabilească reguli pentru toate cultele religioase.

„S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional față de Ministerul Afacerilor Interne. Colegiul director recomandă Ministerului Afacerilor Interne ca, în viitor, să respecte obligația de echidistanță față de toate cultele recunoscute din România și să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conștiinței”, se mai arată în comunicat.

În perioda sărbătorilor Pascale, ministerul de Interne a încheiat un protocol cu Biserica Ortodoxă Română, prin care credincioșii ortodocși au putut primi lumină și Sfintele Paști, însă, cu o săptămână înainte. Măsurile nu s-au aplicat și cu o săptămână înainte, atunci când au sărbătorit Paștele catolicii și protestanții.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri