Ministerul Educaţiei va actualiza săptămânal lista cu încadrarea clădirilor școlare într-o clasă de risc seismic

Data publicării:
O bulină roșie cu mesajul "Clădire expertizată tehnic încadrată în clasa I risc seismic" montată pe peretele exterior al unei clădiri fotografiată pe 16 februarie 2023.
Lista cu încadrarea clădirilor școlare într-o clasă de risc seismic va fi actualizată săptămânal. Foto: George Călin/Inquam Photos

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că va actualiza săptămânal lista care cuprinde încadrarea sau neîncadrarea clădirilor unităţilor de învăţământ într-o clasă de risc seismic, informează Agerpres.

"Începând de astăzi, 24 februarie, Ministerul Educaţiei va face cunoscută, prin afişare pe site-ul instituţiei, situaţia clădirilor aşa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităţilor de învăţământ în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR). Lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii", a informat Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, lista va cuprinde informaţii privind starea tuturor clădirilor folosite în învățământul preuniversitar, fie că acestea sunt în conservare, în uz, cu activitate didactică relocată, în reabilitare sau consolidare.

Totodată, lista cuprinde informaţii privind toate clădirile aparţinând instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar, indiferent de destinaţie.

"Precizăm că menţiunea «Altă destinaţie» face referire la clădiri care pot fi ateliere, magazii, anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă, laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport. Reamintim faptul că lista făcută publică de Ministerul Educaţiei în data de 21 februarie 2023 s-a bazat pe informaţiile introduse în SIIIR la acel moment şi a inclus doar clădirile în uz încadrate în RS1 (clasa de risc seismic I n.r.) şi care necesită intervenţie rapidă. Eventualele diferenţe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR", se arată în informare.

Ministerul Educaţiei a făcut un apel la autorităţile publice locale, în calitate de administratori ai clădirilor, să pună la dispoziţia unităţilor de învăţământ, acolo unde există, actele oficiale care atestă o situaţie distinctă faţă de informaţiile din SIIIR, pentru corecta informare atât a comunităţii educaţionale, cât şi a opiniei publice.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri