Miniștrii care pleacă: realizări, amintiri despre șicane și niciun regret

Data publicării:
petreasca ultima conferinta finante

Primul care a tras linie la final a fost Constantin Niţă. Se declară mulţumit de mandatul lui, mai ales de nivelul exporturilor. E drept, ministerul nu a jucat niciun rol semnificativ la acest capitol. A fost, în primul rând, încă un an bun pentru industria auto.

În ceea ce priveşte înlăturarea sa din funcţie, Constantin Niţă nu prea are explicaţii.

„Nu aş putea să vă spun exact care e cauza, dacă mă întrebaţi de ce plec. Motivaţia v-o poate da prim-ministrul, eu sunt om politic, înţeleg raţiunile la un moment dat ale politicii şi fiind un vechi parlamentar, un vechi politician, am acceptat toate aceste lucruri fără niciun fel de problemă”, a spus el.

Dacă ministrul Niţă nu a avut nimic de reproşat nimănui, Răzvan Nicolescu a vorbit despre neajunsurile adunate în timpul mandatului de la Energie.

„Am avut dimineaţă o întâlnire cu dl. Gerea, l-am asigurat de tot sprijinul în zilele următoare ca să facem un transfer normal de la ministrul în funcţie către ministrul desemnat. Nu vreau să treacă prin ce am trecut eu când am preluat mandatul. Nu e un secret pentru nimeni că au fost tot felul de şicane încă de la preluarea mandatului, în special de la colegul meu, dl. Niţă”, a spus el.

De la pupitrul de ministru al Finanţelor se văd numai realizări. Ioana Petrescu e mulțumită.

„Am fost primul ministru al Finanțelor Publice femeie, în condițiile în care primul ministru de Finanțe în România a fost în 1862. Nu am promis niciodată mai mult decât ceea ce s-a putut face. Aici includ faptul că avem un proiect de buget în care nu am crescut taxe și impozite, nu am introdus impozite noi, un proiect de buget în care atingem deficitul structural de 1%, MTO, este un buget echilibrat care conține toate măsurile sociale anunțate în acest an”, a spus ea.

De la Finanţe, Ioana Petrescu se va întoarce la Palatul Victoria. Va fi consiliera premierului, funcţie pe care a mai ocupat-o înainte de a ajunge ministru.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri