Miniștrii de externe britanic și român au băut vin moldovenesc

Data publicării:
vin moldovenesc purcari

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a încărcat în această seară pe contul său de Twitter o fotografie cu două sticle de vin de Purcari.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi o întrevedere, la Londra, cu ministrul britanic al afacerilor externe, William Hague. 

Astăzi am reafirmat angajamentul nostru faţă de Parteneriatul Strategic dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Am discutat despre priorităţile comune de politică externă, incluzând Siria, Parteneriatul Estic şi Balcanii de Vest”, se arată într-un comunicat la MAE.

Autoritățile române par din ce în ce mai decise să sprijine exporturile de vin moldovenesc în comunitatea europeană, mai ales după decizia Federației Ruse de a bloca importul de vin din Republica Moldova.

De altfel, la finalul lunii septembrie, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că în decurs de o lună, la Parlament, se va organiza o expoziție de vinuri de Republica Moldova, în semn de solidaritate cu măsura luată de autoritățile rusești.

Serviciul rus pentru Protecţia Consumatorilor a interzis, începând cu 10 septembrie, importurile de vinuri din Republica Moldova, invocând „calitatea nesatisfăcătoare” a producţiei de alcool.

În luna iunie a acestui an, Uniunea Europeană şi oficialii de la Chişinău au încheiat negocierea acordului de asociere, care prevede şi crearea zonei de liber schimb, încurajând astfel integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri