Sari la conținut

Miniștrii își fac temele: Vor ieși, pe rând, să prezinte „greaua moștenire”

Premierul Sorin Grideanu a declarat că în perioada următoare, miniştrii vor ieşi cu o analiză la zi a situaţiei pe care au găsit-o la ministere după ce s-au instalat şi obiectivele lor pe perioada mandatului, afirmând că absorbţia de fonduri europene este în acest moment prioritatea principală a Guvernului după ce ”anumite întârzieri şi ceea ce s-a pierdut în 2016 nu mai poate fi recuperat”.

guvern2

„Nici eu, nici colegii mei nu am vorbit de moştenirea grea, dar este nevoie şi se va întâmpla în perioada următoare ca fiecare minister trebuie să iasă cu o radiografie la zi a situaţiei aşa cum a găsit-o şi unde vrem să ajungem. E absolut necesar şi se va întâmpla acest lucru”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Şeful Executivului a afirmat că „întârzierile şi pierderile” legate de absorbţia de fonduri europene pe care Guvernul Cioloş le-a lăsat „nu mai pot fi recuperate”, precizând că în opinia sa acesta este de fapt drama cu care România se confruntă atunci când „există guverne care nu au aplecare spre binele cetăţeanului”.

„Anul acesta 5,2 miliarde de euro (absorbţie fonduri europene - n.r.) şi pentru asta trebuie să pornim motoarele (...) Sunt anumite lucruri şi vor fi spuse în perioada următoare care nu mai pot fi recuperate, din păcate, datorită lui 2016 şi o să ieşim cu o situaţie la zi din acest punct de vedere pe fonduri europene. Anumite întârzieri şi ceea ce s-a pierdut în 2016, din păcate, nu mai poate fi recuperat. Eu cred că asta e de fapt drama, dincolo de altceva, pe care noi continuăm de la un exerciţiu bugetar la altul s-o trăim atunci când există guverne care nu au aplecare spre binele cetăţeanului”, a afirmat Grindeanu.

Premierul a subliniat că absorbţia de fonduri europene este în acest moment „prioritatea numărul unu” a cabinetului său.

Sursa: News.ro