Ministrul Apărării, vizită de trei zile în Israel

Data publicării:
180115_mihai fifor_PSD_CEX_001_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Mihai Fifor face o vizită în Israel, începând de luni şi până miercuri, la invitaţia omologului israelian Avigdor Lieberman, iar discuţiile vor viza cooperarea bilaterală în domeniile apărării şi medicinei, în special în segmentul tehnico - militar. Pe agenda discuţiilor se află şi evoluţia situaţiei de securitate la nivel internaţional, care impune consolidarea dialogului în cadrul organizaţiilor internaţionale, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

180115_PSD_CEX_001_fifor INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În programul delegaţiei române figurează o întâlnire cu şeful Comisiei de apărare şi politică externă din Parlamentul israelian, Avi Dichter, vizitarea Monumentului martirilor şi eroilor Holocaustului din Ierusalim şi o întâlnire cu Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, scrie News.ro.

Anul acesta, România şi Israel marchează 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte.

În ultimii ani, oficialii români au avut mai multe deplasări în Israel. Președintele Klaus Iohannis a făcut o vizită oficială în Israel în 2016, de asemenea foștii premieri Victor Ponta și Sorin Grindeanu, dar și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Ambasadoarea Israelului în România, Tamar Samash, s-a numărat printre primii ambasadori cu care s-a întâlnit premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria imediat după preluarea mandatului. Cu această ocazie,  cooperarea în domeniul apărării a fost calificată de cele două părţi ca fiind foarte solidă, cu un considerabil potenţial de extindere, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

Ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, spune că România este „una dintre ţările cele mai prietenoase” faţă de Israel.

Citiți și: 

România, interesată de armele israeliene. Interviu cu ambasadoarea Tamar Samash

Dragnea: Ar trebui să ne gândim serios să mutăm ambasada României la Ierusalim

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri