Ministrul austriac de Interne, la București: Nu pot să vă ofer azi o dată pentru Schengen. Sistemul frontierelor nu funcționează

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul austriac de interne Gerhard Karner.
Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat, miercuri, la București, că nu poate oferi o dată privind aderarea României la Spațiul Schengen. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat, miercuri, la București, că nu poate oferi o dată privind aderarea României la Spațiul Schengen motivând că sistemul frontierelor externe "nu funcționează" și "mai sunt multe de făcut".

"Ne preocupă foare tare migrația ilegală, prinderea călăuzelor. Împreună cu Poliția Română am destructurat o grupare de traficanți de migranți, condusă de un cetățean român.

Împreună trebuie să facem presiuni la Comisia Europeană ca să ne ajute să avem frontiere externe mai sigure.

Un alt punct important e proiectul pilot lansat de România cu Comisia Europeană.

Repet mesajul de ce nu am putut vota în 8 decembrie pentru aderarea României în Spațiul Schengen, avem un sistem care nu funcționează. Există controale și la granița Germaniei cu Austria, Franța face la fel cu Germania. Aceasta e dovada că sistemul nu funcționează și interesul bilateral e să vedem că acest sistem începe să funcționeze, cu frontiere externe funcționale.

Suntem parteneri apropiați care lucrează împreună pentru a atinge aceste obiective.

Primii pași i-am reușit, mai avem multe de făcut împreună.

Vă spun foarte deschis, din partea mea, nu pot să vă ofer azi o dată. În primul rând vreau să obținem împreună rezultate. Nu pot să vă vorbesc despre o dată, suntem încă departe de acel moment ca să susținem că sistemul e funcțional.

Chiar mă lupt pentru un sistem mai bun/

În Austria am avut peste 110.000 solicitanți de azil, sunt cele mai multe solicitări de azil pe cap de locuitor din toată Europa. Așadar, sistemul nu funcționează

Nu lupt împotriva României sau a domnului Bode, ci lucrăm împreună ca să obținem îmbunătățirea sistemului", a declarat ministrul austriac la venirea la sediul Ministerului de Interne.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri