Ministrul Economiei acuză Opoziția că vrea să concedieze 700.000 de bugetari

Data actualizării: Data publicării:
Niculae Bădălău face declarații de presă după ședinț CEx PSD
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Niculae Bădălău (PSD), ministru al Economiei, susține că, dacă va fi dărâmat Guvernul PSD-ALDE, iar Opoziția va ajunge la putere, vor fi „concedieri masive în rândul bugetarilor”.

180115_PSD_CEX_014_badalau INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Într-o postare pe contul său de Facebook, ministrul Economiei arată că „există două categorii de viziuni politice: una care vrea dezvoltare, fiind orientată spre construcție și alta care este orientată spre distrugere”.

Prima „viziune” este cea a PSD, care ar avea ca rezultat „cel mai ridicat număr de contracte de muncă din ultimii ani”. „Cea de-a doua, a Opoziției care vrea să dărmâne Guvernul, propune «introducerea principiului 85/15= salariații din sectorul bugetar să nu reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie», ceea ce implică demararea unor concedieri masive în rândul bugetarilor, în eventualitatea în care opoziția ajunge la guvernare. Este vorba despre concedierea a 700.000 de angajați din sectorul public, o cifră similară numărului locurilor de muncă pierdute în perioada de criză”, scrie Bădălău.

În încheiere, social-democratul concluzionează că acesta ar fi „motivul pentru care Opoziția dorește puterea: pentru a ne întoarce în timp cu aproape zece ani de zile”.

Niculae Bădălău face referire la o declarație a senatorului PNL Florin Cîțu, potrivit căreia o guvernare liberală condusă de PNL ar trebui, „în primele 24 de ore”, să adopte o serie de măsuri, de la demiterea conducerilor tuturor instituțiilor de stat care acționează politic la eliminarea unor taxe și introducerea principiului ca angajații din sectorul bugetar să nu reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri