Ministrul Finanțelor, despre demisia lui Victor Negrescu: „O măsură total nejustificată”

Data actualizării: Data publicării:
eugen-teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat la Digi24 că demisia ministrului pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, este „o supriză neplăcută” și „o măsură total nejustificată”, care poate fi interpretată și ca „imaturitate din punct de vedere politic”.

Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a dat demisia din Cabinetul Dăncilă. Decizia ar fi fost luată după ședința de guvern de ieri, potrivit informațiilor Digi24.

La ședința de guvern de ieri, la finalul agendei, au fost discuții legate de președinția de anul viitor a României la Consiliul UE, ocazie cu care s-au discutat câteva aspecte și nu înteleg după această discuție de ce un astfel de gest. Domnul ministru Negrescu a avut din partea întregului guvern tot sprijinul pentru a coordona acest rol extrem de important și președinția, trebuie să se înteleagă foarte clar...nu este vorba de o persoană, e vorba de un guvern al unei țări, de țara noastră ca ansbmlu. Nu văd de ce o astfel de actiune”, a adăugat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a continuat tot cu critici la adresa lui Victor Negrescu: „Să faci un astfel de gest ca om poltic care ai o șansă unică în viață, să coordonezi o astfel de președinție, arată clar că e vorba, poate, și de imaturitate din punct de vedere politic. Nu înteleg ce l-a nemulțumit. Și dacă l-ar fi nemulțumit ceva, un astfel de gest nu se justfică, tocmai pentru că trebuie să demonstrezee ca are un rol de mediator. Președinția noastră, anul viitor, asta presupune – un rol de mediator la masa tuturor consiliilor de miniștri, să găsești acea cale ca să ajungi la un compromis, să închizi dosarele de pe agenda președinției Consiliului, dosare sensibile unele dintre ele. Un astfel de gest arată că nu s-a înțeles foarte clar ce înseamnă rolul de ministru, rolul de coordonator pe președinția Consiliului, ce înseamnă și jurământul pe care l-ai dat ca ministru când ai fost numit, jurământ dat pe Biblie și pe Consitituția României”.

Probabil că orgoliile au fost nejustificate și de neînțeles”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Potrivit news.ro, ministrul Finanţelor a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri