Ministrul Justiției va participa la ședința CEx al PSD de duminică. Amnistia și grațierea, posibile subiecte

Data actualizării: Data publicării:
2018-11-26 PSD Tudorel Toader-inquam george calin
Foto: George Călin/inquam Photos

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat vineri că va participa la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va avea loc duminică. În această nouă întrunire a conducerii extinse a PSD este de așteptat să se discute despre adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere.

sedinta psd tudorel toader_Inquam Photos - George Calin (2)
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Întrebat de jurnalişti dacă a fost invitat la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, Toader a răspuns: „Da, am fost invitat. Şi da, voi participa. Acum înţeleg că sunt mai multe şedinţe. Eu, la cea de la ora 16,00”.

Social-democraţii vor avea, duminică, două reuniuni de partid - Consiliul Naţional şi Comitetul Executiv Naţional.

Este așteptat ca în ședința CEx social-democrații să discute despre adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. O solicitare în acest sens a formulat deja primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

„Ideea e să ştim, ori e albă, ori e neagră. Se discută pe la colţuri de amnistie şi graţiere. Trebuie să discutăm în Cex dacă mergem mai departe sau nu, ca să închidem acest subiect”, a declarat Daniel Tudorache la Digi24.

El a spus că o discuţie va avea loc în şedinţa următoare şi că cei mai mulţi dintre colegii săi au deja o opţiune conturată.

„Ori e albă, ori e neagră. Dacă nu se dă această ordonanţă măcar să se spună clar să nu se mai discute. Acum, la fiecare post tv se discută că PSD va da sau nu va da, noi trebuie să ştim clar, susţinem sau nu o astfel de ordonanţă. La începutul săptămânii viitoare vom şti care e părerea PSD în legătură cu ordonanţa de amnistie şi graţiere”, a spus Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Și ex-ministrul Lia Olguța Vasilescu s-a pronunțat tranșant în favoarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere: „Categoric da (trebuie dată OUG pentru amnistie și grațiere - n.r.). Pentru că nu mai există căi de atac pentru persoane judecate şi condamnate, multe dintre ele, de completurile de 5 declarate ilegale. Nu mai vorbesc de protocoalele SRI şi DNA, care au fost ilegale şi au adăugat la lege”.

La ședința Consiliului Național al PSD urmează să fie ales preşedintele acestui for şi se vor organiza departamentele.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional candidează doar fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor. Departamentele vor funcţiona „ca un fel de Guvern paralel”, au menţionat sursele citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri