Ministrul Muncii le răspunde părinților copiilor cu dizabilități

Data actualizării: Data publicării:
marius budai palatul victoria crop digi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că indemnizațiile pentru persoanele cu handicap vor fi plătite fără sincope. Declarația după ce părinții copiilor cu dizabilități s-au declarat îngrijorați că aceste cheltuieli trec la primării, dar primarii se plâng că nu au bani.

Budai_Marius
Marius Budai

Cunosc foarte bine viața acestor oameni, îi asigur cu toată seriozitatea omului Marius Budăi, nu a ministrului Muncii neapărat, că lucrurile nu stau chiar așa. Au fost puțin panicați, din păcate au fost folosiți și politic, și aici este durerea cea mai mare. Indemnizațiile persoanelor cu handicap au rămas în grija ministerului Muncii. Noi vom plăti aceste indemnizații. Plățile se făceau de către primării pentru însoțitori, printr-un cont separat, plătit de la Ministerul Muncii.

Nu mai există acea anexă, în buget, unde erau prevăzuți banii separat, pentru că banii merg la echilibrare direct către primării. Avem la echilibrare o sumă de 11 miliarde și acolo sunt cuprinși toți banii. Acolo unde, punctual, dacă vor exista probleme, se va echilibra de la bugetul de stat.

Astăzi, în ședința de Guvern, exact pentru a liniști toate treburile, s-a mai introdus o frază în care se spune că acolo unde, punctual, dacă vor exista probleme pe o unitate administrativ teritorială, se va echilibra de la bugetul de stat. Dar, de la 750 de lei pe locuitor asigurat anul trecut în buget, suntem la 1000 de lei. Toate aceste sume sunt prinse în bugetul primăriilor. Nu va fi nicio sincopă”, a spus ministrul la Digi24.

Părinții copiilor cu dizabilități au protestat astăzi, în București și în mai multe orașe, față de adoptarea bugetului pe 2019 în forma publicată la finalul săptămânii trecute, care prevede trecerea cheltuielilor sociale în sarcina primăriilor.

Guvernul Dăncilă ignoră şi sfidează sute de mii de cetăţeni români aflaţi într-o maximă vulnerabilitate. Într-un astfel de context, noi nu ne mai considerăm apăraţi şi reprezentaţi de acest Guvern şi vom face toate demersurile legale pentru blocarea acestui Buget abuziv”, a spus Maria Mădălina Turza, preşedinte Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri