Ministrul Muncii: Mai sunt doar 139 de pensii naționale de recalculat, din aproape 19.000 de dosare

Data publicării:
raluca turcan cu masca la sedinta de guvern
Ministrul Muncii, Raluca Turcan. Foto: Inquam Photos / George Călin

Casele de pensii sunt la un minimum istoric în ceea ce privește numărul de dosare de pensii restante la recalculare. Au mai rămas de soluționat doar 139 de dosare de pensii naționale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020, anunță ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„În acest moment suntem la un minim istoric în ceea ce privește numărul de dosare de pensii restante la recalculare: au mai rămas de soluționat doar 139 de dosare de pensii naționale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020. Mai mult, în cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare – lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari și nu țin de competența caselor de pensii. În ceea ce privește pensiile internaționale, 1.700 de dosare restante de acest fel au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni. Astfel, numărul celor care rămân de soluționat este de circa 3.700, de la o restanță de 5.400 la momentul preluării mandatului”, a precizat ministrul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan spune că, împreună cu Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut o nouă analiză a rezultatelor, pentru a identifica județele unde este nevoie de o mobilizare mai bună la nivelul caselor de pensii, pentru recuperarea restanțelor.

"Le mulțumesc angajaților din casele județene de pensii care au făcut eforturi mari pentru a recupera întârzierile și pentru că înțeleg cât de important este ca pensionarii să beneficieze de drepturile lor, conform muncii depuse. De asemenea, vom stabili un calendar pentru modernizarea condițiilor de lucru în casele de pensii, astfel încât pe viitor, munca angajaților să se poată desfășura cât mai bine cu putință, spre beneficiul celor care au muncit o viață întreagă și care își așteaptă, la timp, toate drepturile cuvenite conform legii", a mai scris Raluca Turcan.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri