UPDATE Reacția ministrului Voiculescu, după ce a fost surprins fără mască în Parlament: Am greșit și toate criticile sunt justificate

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu fara masca
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost surprins fără mască pe holurile Parlamentului. Sursa: Captura Digi24

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost surprins fără mască pe holurile Parlamentului. Ulterior acesta a scris un mesaj pe Facebook în care recunoaște că a greșit, însă susține că era singur în încăpere, deși pe imagini se poate observa cum discută cu o altă persoană.

Ministrul a fost fotografiat de jurnalişti în timp ce discută cu un alt bărbat. Spre deosebire de ministru, acesta din urmă poartă mască.

Mai mult, cei doi vorbesc de la o distanţă mai mică de doi metri.

Reglementările impuse de pandemie impun portul măştii în toate spaţiile publice, atât în interior, cât și în aer liber. Abaterea de la regulă este taxată cu o amendă între 500 şi 2500 de lei.

Reacția ministrului Sănătății

Într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul Sănătății susține că și-a dat masca jos pentru că îi era sete. Acesta precizează că nu era nicio persoană în jurul său, deși pe imagini se vede cum discută cu un coleg, fără să poarte masca.

„Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri