Mircea Chirilă, despre conflictul din PSD: "Dacă tuşeşte Dragnea, Mang face pneumonie"

Data actualizării: Data publicării:
Chirila Vocile Bihorului

Situaţia explozivă din Partidul Social Democrat a fost comentată de jurnalistul Mircea Chirilă, la Vocile Bihorului. "Dacă tuşeşte Dragnea, Mang face pneumonie", a descris plastic jurnalistul felul în care o eventuală debarcare a liderului PSD s-ar răsfrânge asupra filialei judeţene a partidului.

Mircea Chirilă a citit textul scrisorii semnate de trei lideri ai PSD şi crede că a fost redactată cu grijă, pentru a fi cât mai bine primită în teritoriu.

"Este scrisă în aşa fel încât să nu lezeze majoritatea sau nucleul dur al PSD. Acolo se vorbeşte despre lupta împotriva statului paralel, schimbarea legilor justiţiei, amnistie şi graţiere, ceea ce interesează pe foarte mulţi dintre pesedişti, dar şi dintre liberali, care ar vota şi cu mâinile şi picioarele asemenea modificări."

Jurnalistul orădean crede că între președintele PSD Bihor şi liderul naţional al partidului există o legătură foarte puternică. Ioan Mang şi-a manifestat de altfel susţinerea pentru Liviu Dragnea, iar votul filialei bihorene a formațiunii va arăta acest lucru. Dacă însă tabăra puciştilor va fi mai puternică, probleme vor fi şi la nivelul conducerii PSD Bihor, crede Mircea Chirilă.

"Dacă domnul Dragnea tuşeşte, domnul Mang face pneumonie. Este clar, pentru că în momentul în care Dragnea cade, cade de la conducerea filialei, se duc toate avantajele decurg de aici, poate şi postul de vicepreşedinte de la Consiliul Judeţean."

Mircea Chirilă a comentat şi situaţia din tabăra opoziţiei. Partidul Naţional Liberal a vehiculat numele lui Vasile Blaga şi Crin Antonescu pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Greşit, crede jurnalistul, care consideră că e nevoie de un suflu nou în politica din România.

Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul: "A venit vremea ca oamenii trecuţi de 60 de ani, nu neapărat ca vârstă, 60 de ani nu e vârstă matusalemică în politică, dar care sunt de 20-30 de ani în politică, să îi mai lase şi pe ceilalţi."

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri