Mircea Drăghici, despre condamnarea soției: Decizie nedreaptă în mijlocul campaniei electorale

Data actualizării: Data publicării:
ID108470Mircea Draghici INQUAM_Photos_Octav_Ganea_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Trezorierul Partidului Social Democrat, Mircea Drăghici, consideră că soția lui, Georgiana, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că este campanie electorală. El a mai catalogat decizia în primă instanță a judecătorilor ca fiind „nedreaptă”.

ID77178_Mircea Draghici INQUAM_Photos_Octav_GaneaINQUAM_Photos_Octav_Ganea
Trezorierul PSD, Mircea Drăghici. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Decizie nedreaptă în mijlocul campaniei electorale. Asta i s-a întâmplat astăzi celei care, dacă nu era soția mea, nu ar fi avut niciodată un astfel de dosar. O victimă colaterală a unui demers din ce în ce mai agresiv de represiune și intimidare - un asalt profund nedemocratic, concertat și cu nimic altceva decât o miză electorală. Un lucru e cert, nu ne vom lăsa linșați, nu ne vom lăsa călcați în picioare, nu ne vom lăsa puși la pământ. Dimpotrivă, avem dovada că TREBUIE să continuăm să facem binele care atât de tare îi deranjează”, a scris Drăghici, marți, pe pagina de Facebook.

Mircea Drăghici, anchetat și el de DNA

La rândul său, și Mircea Drăghici are probleme cu legea. Trezorierul PSD este acuzat de mai multe fapte de corupție, de către procurori DNA. În același dosar este vizat și Daniel Barbu, în calitate de fost președinte al Autorității Electorale Permanente.

În luna aprilie 2019, DNA a anunțat că Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală pentru mai multe fapte de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Acesta este acuzat că ar fi delapidat câteva sute de mii de euro din subvențiile ajunse la PSD. Colegii din partid i-au luat apărarea.

Daniel Barbu a fost pus sub urmărire penală pentru că nu ar fi dispus controale la partide pentru a vedea cum sunt cheltuite subvențiile și că, mai mult, atunci când au fost demarate controale la PSD, le-ar fi oprit.

Citește și

Visteriile de partid se umplu până la refuz de bani publici. Ce înseamnă "efectul Drăghici"

Directorul din AEP care a început să controleze cum a cheltuit PSD banii de la stat, dat afară. Reacția Opoziției

Câți bani au încasat partidele din subvenții de stat, în martie. Peste jumătate din sumă a mers la PSD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri