Mircea Drăghici renunță la Ministerul Transporturilor

Data actualizării: Data publicării:
mircea draghici

Refuzat de trei ori de preşedintele Klaus Iohannis, Mircea Drăghici, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor, face un pas înapoi. Acesta a scris pe Facebook că renunţă la candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor.

Iată mesajul politicianului social-democrat: „Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere.

Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Gestul său vine după ce și Lia Olguța Vasilescu, propusă pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, a făcut un anunț similar, tot în urma unui refuz repetat din partea președintelui de a o numi în funcția de ministru.

Acum urmează ca Viorica Dăncilă să-i facă noi propuneri de miniștri președintelui. Cel mai probabil, nominalizările vor fi stabilite de partid, în urma unui Comitet Executiv care ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare.

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat la sfârşitul lunii ianuarie preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, afirmând că Guvernul a respectat procedurile legale, iar blocajul este nejustificat.

Premierul Viorica Dăncilă spunea, în 6 februarie, că l-a sunat pe şeful statului în legătură cu numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, iar acesta a promis că va da un răspuns în următoarele zile.  A doua zi, președintele Klaus Iohannis a înștiințat-o pe Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare, că a respins și a treia propunere de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării.  În ceea ce-l privește pe Mircea Drăghici, șeful statului promitea un răspuns ulterior.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri