Mircea Geoană: Dacă va fi nevoie să pun umărul într-o formulă sau în alta nu voi ezita

Data publicării:
geoana -Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

Liderul PSD a vorbit despre pașii pe care trebuie să îi facă PSD în perioada următoare:

"Începem Comitetul Executiv, cum e normal. Acea remaniere de guvern pe care o consider indispensabilă trebuie să facă loc celor mai competenți. Ar trebui să terminăm cu practica în care ne trezim în guvern cu personaje care sunt nepregătite. Numirile în guvern se fac cu votul în Comitetului Executiv, nu cu informarea acestuia. Joi trebuie să vină primul ministru cu lista care trebuie votată."

Cooptarea PLR la guvernare este o idee bună, mai ales în contextul anunțului făcut de UDMR privind posibila participare la o nouă majoritate, alături de PNL.

"Anunțul de anticipat al UDMR că va merge în tabăra președintelui ales nu tb sa surprindă. E o decizie pe care au luat-o de fiecare dată într-o manieră consecventă. Cred că ce a spus Marko Bella e suficient de clar. În momentul în care se va încerca formarea unei noi majorități, UDMR va fi acolo. Decizia de a coopta parlamentarii PLR e corectă, în condițiile în anunțului UDMR."

Mircea Geoană a vorbit și despre eventuale excluderi din partid, după eșecul de la alegerile prezidențiale:

"Ar fi cea mai neinspirată decizie. Când începi să discuți despre excluderea unora apare o altă tabără care cere excluderea și intri în proces de automăcelărire. Subiectul persoanelor care vor conduce partidul nu e principala mea preocupare. Nu am niciun plan în privinţa posturilor din PSD, vreau numai să ajut cu experienţa şi bunăcredinţa mea. Nu vreau să intru într-o luptă între taberele din partid. Vreau să ajut la depășirea celui mai dificil pe care PSD l-a traversat în ultimii 20 de ani. Dacă va fi nevoie să pun umărul într-o formulă sau în alta nu voi ezita."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri