Mircea Geoană: Guvernarea, un fel de Game of Thrones

Data publicării:
Mircea Geoană

În timp ce preşedintele Klaus Iohannis aruncă smoală de pe fortăreaţa Cotrocenilor, în PSD se încing luptele ca în Urzeala Tronurilor (Game of Thrones). Aşa vede metaforic Mircea Geoană prestaţia celor două tabere politice. Fostul lider al PSD crede că tensiunile din interiorul principalului partid de guvernare îşi au sursa în imposibilitatea lui Liviu Dragnea de a ajunge premier.

Președintele e în opoziție și e firesc ca atunci când simte că adversarul politic greșește să iasă cu smoală de pe fortăreața prezidențială și să-i critice”, a spus Mircea Geoană.

Se simte în spatele acestor prime 9-10 luni de guvernare PSD-ALDE un fel de Game of Thrones, un fel de luptă de influență în spatele scenei, în interiorul PSD și între actorii importanți. Atunci când liderul partidului, domnul Dragnea, din motive juridice și legale nu poate fi premier, o tensiune inerentă între liderul politic, partid, Parlament, majoritate și cei care sunt premierii României în această perioadă e oarecum inerent”, a adăugat el.

Mircea Geoană vorbeşte despre politică, legile Justiţiei şi criza investiţiilor diseară, la ora 22.30, la emisiunea În faţa ta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri