Mircea Geoană: Guvernul României este paralizat din punct de vedere politic

Data publicării:
geoana

„În clipa în care ai o dificultate, mai ales una atât de gravă ca o acuzaţie de corupţie atât de severă ca cea care i-a fost imputată domnului Ponta, singura variantă pe care o ai este aceea de a proteja partidul pe care îl conduci şi ţara pe care o reprezinţi, prin funcţia de prim ministru”, a spus Mircea Geoană în emisiunea „Kilometrul 0”.

Vulnerabilitatea unui lider se transferă în mod automat asupra entităţilor pe care acesta le conduce. Un prim ministru, un preşedinte de partid, cum este cazul lui Victor Ponta, în clipa în care el se află într-un moment de incapacitate politică – bazată pe reputaţie şi pe un risc sever de acuze de corupţie - entităţile pe care le conduce sunt, practic, paralizate. Chiar dacă ele dau senzaţia că sunt, în continuare, funcţionale”, a mai spus liderul PSRO.

Guvernul României astăzi, din punct de vedere politic – nu juridic, nu legal, nu administrativ - este un guvern paralizat. Pentru că nu poţi să funcţionezi cu un prim ministru care nu ştii cât mai rezistă, dacă mai rezistă, în ce direcţie se duce starea lui. Şi aşa lumea stătea într-o situaţie de încordare. După victoria preşedintelui Iohannis era clar că, într-o perioadă de timp, puteau fi constatate schimbări pe scena politică românească. În clipa de faţă este doar o problemă de timp”, a mai spus politicianul.

Mircea Geoană consideră că decizia luată duminică de Victor Ponta, de a nu demisiona din funcţia de premier, este una greşită. „A luat o decizie greşită şi pentru el şi pentru PSD şi pentru România. În clipa de faţă, el este principalul factor care aruncă România într-o criză poate mai păcătoasă din punct de vedere al consecinţelor decât suspendare lui Băsescu din 2011”, a spus liderul PSRO. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri