Mircea Geoană îl atacă pe Victor Ponta: Votul din diaspora a fost un act deliberat de a împiedica românii să voteze

Data publicării:
vot bologna FB-1

Sunt convis că PSD-iştii adevăraţi au ascultat ce ne-au spus alegătorii în 16 noiembrie.

Organizarea votului în diaspora a reprezentat un act deliberat de a împiedica românii să voteze. Domnul Ponta este principalul responsabil. Ministerul Afacerilor Externe trebuie extras din jocul politic. Fac apel la MAE să facă publice adresele primite de la ambasade.

Au păstrat numărul global de secţii de vot din străinătate, dar le-au modificat, dând mai puţine secţii în marile comunităţi de români şi mai multe acolo unde sunt români puţini. Acest plan a fost unul deliberat.

Victor Ponta a fost sfătuit să facă secţii de votare în străinătate şi a decis în mod deliberat ca nici măcar în turul II să nu fie făcute secţii suplimentare, deşi era la îndemâna domniei sale.

Nu există fugă de responsabilitate pentru acest tip de acţiune deliberată, sunt convins că politic şi legal, răspunderile vor fi clar stabilite.

Ieri, ar fi trebuit ca Victor Ponta să fi făcut un pas în spate de la conducerea partidului, iar Dragnea să fi rămas un pas în spate de la guvern, dar au decis să se agaţe unii de alţii, au profitat fie de teamă, fie de interesele materiale ale unor oameni din structura de conducere a PSD. Simbolic, cel mai vârstnic, şi cel mai tânăr, Ion Iliescu şi Cătălin Ivan - au fost singurii care au avut curajul să se opună acuzelor aduse mie.

Dacă delictul de a gândi diferit înseamnă un motiv într-un partid democratic, înseamnă că Victor Ponta preferă mai degrabă metode care au legătură cu micul Kim decât cu micul Titulescu. Când aplici metode coreene nu e comunism adevărat?”, a declarat Mircea Geoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri