Mircea Geoană: La Cluj, Traian Băsescu a făcut campanie pentru Elena Udrea

Data publicării:
14022013 20mungiu 20despre 20base-49581

Preşedintele Traian Băsescu a spus astăzi, după întâlnirea de la Primăria Cluj-Napoca avută cu Emil Boc, că cel mai potrivit lider al PDL, dintre Elena Udrea şi Vasile Blaga, este chiar edilul Clujului.

Mircea Geoană a declarat că Traian Băsescu nu avea de ce să intervină în discuțiile PDL privind alegerea unui președinte al partidului

„Ce treabă are el cu alegerile de la PDL?”, a fost remarca senatorului PSD.

Ce treabă are el să o sprijine pe Elena Udrea? Ce-a făcut azi e sprijin pentru Udrea. A jucat cu manta, acesta e sprijin explicit pentru Elena Udrea. Partidul este în risc de marginalizare, partidul astăzi este condus prost, riscă să ajungă un PNȚCD în varianta modernă. El, indirect, ca să nu arate că o sprijină direct pe Elena Udrea, azi a făcut campanie pentru Elena Udrea”, a spus Mircea Geoană.

Acesta a mai spus că Traian Băsescu a ales Clujul deliberat.

Alina Mungiu-Pippidi: Nu există prezidențiabil în PDL din pricina lui Băsescu

În contextul modificării Constituției și a alegerii președintelui prin vot direct, politologul Alina Mungiu-Pippidi a spus că ar prefera alegerea parlamentară a președintelui, dar acest lucru nu se poate.

„La umbra stejarului nu mai crește altceva. Domnul Băsescu s-a dus să discute cu domnul Boc în căutarea unei soluții. Pentru el ar fi o soluție bună dacă publicul i-ar place de cine-i place lui, dar nu avem această situație, nu există cineva care să-i placă și publicului și lui și care să aibă acest profil de lider. Și nici curaj nu au pentru că oamenii vor să controleze situația. Eu le-am dat un sfat să facă niște alegeri primare, să lase publicul lor, care la ora asta este extraordinar de nemulțumit, și publicul lor o să aleagă liderul care i-ar putea mobiliza. N-au curaj să facă chestia, preferă tot să tragă sfori”, a spus Alina Mungiu-Pippidi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri