Mircea Geoană: „Modelul economic actual al României nu mai corespunde vremurilor pe care le trăim”

Data publicării:
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, vorbeşte la o întâlnire informală a miniştrilor de externe din statele NATO, la Berlin, pe 15 mai 2022.
Mircea Geoană a condamnat decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale. Foto: Profimedia Images

Actualul model economic al României nu mai corespunde vremurilor pe care le trăim și nu face decât să producă divergență între regiunile țării, afirmă secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Trebuie să spunem și să recunoaștem că modelul economic actual al României este perimat. El a produs, fără îndoială, creștere economică. El a produs, fără îndoială, o apropiere, o convergență către media europeană. Dar același model economic al României de astăzi a produs mai multă divergență între regiunile țării”, a declarat Mircea Geoană, miercuri, la Conferința „De la economie de război, la un nou model economic”, organizată la Universitatea din Craiova.

Potrivit acestuia, „la aproape 20 de ani de la încheierea negocierilor de aderare la UE, pe care le-am semnat cu mâna mea, regiunile României sunt mai inegale decât înainte de momentul aderării, ceea ce este o contradicție în termeni”.

„Primele 12 mari orașe ale țării produc 80% din PIB- ul României, 20 % le produce restul țării și ne mirăm că pleacă tinerii pe capete și ne mirăm că nu recuperăm în mod autentic decalajul față de Europa dezvoltată”, a explicat secretarul general adjunct al NATO.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri