Sari la conținut

Mircea Geoană: Nu-l subestimaţi pe Tudose, nu e uşor de încălecat

Noul premier, Mihai Tudose, are şansa de a rămâne mai mult în funcţie, decât estimează unii dintre criticii săi. Sorin Grindeanu ar trebui recuperat de partid, iar PSD, să nu mai intre cu drujba, în rândul propriilor oameni.

Sunt opiniile lui Mircea Geoană, invitatul emisiunii „În faţa ta”. Fostul lider al partidului, exclus din PSD, în urmă cu aproape 6 ani, spune că a rămas un om de stânga, aşa că e mai sensibil, la situaţia fostului său partid.

Claudiu Pândaru: Credeti că domnul Tudose va rezista în următoarele luni?

Mircea Geoană: Nu-l subestimaţi pe Tudose. Tudose e robust, nu e uşor de încălecat, asta nu înseamnă că nu are nevoie de o relaţie bună cu conducerea partidului. Dacă din anumite motive conjucturale, legale, şeful PSD nu poate fi premier, e normal să fie o tensiune acolo. Sper ca experienţa Grindeanu să fi învăţat şi pe Tudose, şi pe Dragnea, poate chiar şi pe Grindeanu, care cred că e un tânăr care poate fi revalorificat într-un fel. Şi PSD, şi PNL şi alte partide să înţeleagă că resursa umană se creşte greu, că e ca lemnul preţios extrem de greu de înlocuit şi nu ai luxul să intri cu drujba în plăpânda noastră pepinieră de resurse umane din politică”.

Pe aceeași temă