Mircea Geoană: Numele meu este pe lista scurtă de potenţiali candidaţi la prezidenţiale

Data publicării:
geoana -Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

 

Întrebat dacă ia în calcul ca la Congresul PSD din septembrie să supună acestui for intenţia sa de a candida la prezidenţiale, Mircea Geoană a precizat: „Vom decide la timpul potrivit şi vom alege cu înţelepciune, conform Statutului, care e cea mai bună formulă”.

„Va trebui să discutăm şi cu Victor Ponta pentru că până la urmă trebuie să vedem dacă declaraţiile lui cu privire la dorinţa de a-şi continua mandatul de premier până în 2016 - care e mai mult decât legitimă, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votaţi în 2012 - se păstrează sau nu”, a adăugat Geoană.

El a menţionat că numele lui se află pe lista scurtă cu eventuali candidaţi PSD.

„Deci cu calm şi cu răbdare. Avem resursă politică la nivel înalt, în partid, asta e luxul, între ghilimele, pe care îl avem, de a avea candidaţi între care şi numele meu se află acolo sus pe lista foarte scurtă de potenţiali cadidaţi PSD”, a subliniat senatorul social-democrat.

El a spus că alegerile prezindeţiale reprezintă momentul adevărului în care, dincolo de voturile partidelor politice, contează foarte mult persoana candidatului şi dacă acel om poate într-adevăr să anime şi să inspire voturile a încă câteva milioane de români care nu au venit la alegerile europene.

„În 2012, USL în ansamblu a luat 4.100.000 de voturi. Eu am luat 5.200.000 în 2009. La europene, PSD a luat 2.100.000 de voturi. Mai avem nevoie de încă cel puţin trei milioane”, a spus Geoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri