Mircea Geoană: Pierderea guvernării, mai puţin gravă pentru PSD decât scufundarea cu un bolovan legat de protejarea corupţiei la nivel înalt

Data publicării:
mircea

În clipa de faţă nu există niciun fel de dubiu că o naţiune care are un nivel ridicat de corupţie este condamnată la subdezvoltare şi la sărăcie, la spaimă, la frică, la migraţia tinerilor”, a spus Mircea Geoană.

Îmi pare rău pentru partidul pe care l-am condus. E o linie de solidaritate din partea unor lideri care sunt mai vulnerabili decât Ponta şi care îl înconjoară şi spun: „Şefule, nu pleca, că pierdem guvernarea!”. Dar, pentru PSD, ca reputaţie, faptul că, în acest moment, 16 miniştri din guvernul PSD sunt acuzaţi de corupţie şi că sunt zeci de lideri naţionali sau regionali sau locali care sunt acuzaţi de corupţie este o lovitură devastatoare pentru un partid mare şi important în România. Stânga românească trebuie reprezentată”, a afirmat Mircea Geoană.

În clipa de faţă, situaţia lui Ponta este de neapărat. Primul reflex este acela de solidarizare cu liderul din teama pierderii guvernării Dar chiar şi pierderea guvernării este mai puţin gravă pentru PSD decât scufundarea cu un bolovan legat de protejarea corupţiei la nivel înalt care va face acestui partid mai mult rău decât orice alt eveniment din viaţa acestui important partid din România”, a mai spus liderul Partidului Social Românesc.

Sunt convins că există o capacitate de regenerare în interiorul PSD. Faptul că un grup de lideri care au un interes în guvernare, care au şi ei vulnerabilităţi în justiţie, stau şi ies la televizor şi îl susţin pe Ponta nu înseamnă că întreg partidul are o opinie omogenă. De aceea, se pot crea condiţii pentru un leadership la PSD”, a mai spus Mircea Geoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri