Mișa către multinaționale: România are un climat foarte bun pentru a investi

Data actualizării: Data publicării:
Misa_Inquam Ganea

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat miercuri, după ce Guvernul Mihai Tudose a adoptat ordonanța de urgență de modificare a Codului fiscal, că România este o țară cu un climat fiscal foarte bun pentru ca multinaționalele să investească pe teritoriul ei, dar că „vor trebui să respecte România și pe români”.

Misa_Inquam Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

La încheierea ședinței de Guvern, ministrul Finanțelor s-a prezentat în fața jurnaliștilor, așa cum i-a cerut premierul Mihai Tudose, pentru a explica modificările aduse la Codul fiscal și beneficiile lor, în ciuda criticilor vehemente formulate atât de sindicate și patronate, cât și de opoziția politică și societatea civilă.

Întrebat ce mesaj ar mai transmite multinaționalelor după ce au fost adoptate modificările la Codul fiscal, Ionuț Mișa a răspuns: „Le spun companiilor multinaționale că România este o țară cu un climat fiscal foarte bun pentru a investi, că România este țara care oferă o fiscalitate dintre cele mai reduse din Europa și le mai spun, totodată, companiilor multinaționale care nu achită impozit pe profit în România că vor trebui să respecte România și pe români și că vor trebui să plătească aceste impozite și taxe”.

De menționat că, în debutul ședinței de Guvern, premierul Mihai Tudose punea tocmai pe seama multinaționalelor „inflamarea excesivă” a opiniei publice și sugera că ar fi deranjat în mod real nu trecerea contribuțiilor, ci prevederile referitoare la externalizarea profitului.

Ministrul Finanțelor a arătat, referitor la pachetul de modificări aduse Codului fiscal, că sunt „măsuri benefice pentru cetățeni și companii”.

În privința reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, Mișa a susținut că aceasta se va traduce printr-o creștere cu 7,1% a veniturilor.

Ministrul Finanțelor a mai spus că, la data de 30 septembrie 2017, erau 157.798 angajatori care nu au plătit contribuții sociale pentru angajații lor, fiind vorba de un total de peste 2 milioane de salariați afectați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri