Mișcarea Populară, alternativă la PDL. Simpatizanții lui Traian Băsescu s-ar putea reorienta

Data publicării:
miscarea populara

Andrei Ţăranu susţine că înfiinţarea partidului Mişcarea Populară va lovi în Partidul Democrat Liberal. „Pentru PDL va exista probabil o hemoragie de membri, de parlamentari europeni şi probabil de parlamentari din Parlamentul României”, a spus el.

Aflat în conflict cu conducerea PDL, Cristian Preda nu neagă că s-ar putea alătura noii formaţiuni. „Dincolo de faptul că se doreşte o alternativă la un PDL care este leşinat în acest moment, dacă dincolo de asta Mişcarea Populară va aduna suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va rămâne un partid anti-Băsescu, evident mă voi regăsi în Mişcarea Populară”, a declarat Preda.

Şi consilierul prezidenţial Gabriel Berca spune că se va alătura partidului Mişcarea Populară: „Legea îmi permite să fiu membru de partid, nu permite să am funcţii în partid şi bineînţeles că am toată disponibilitatea, pentru că eu cred că e necesară o alternativă pe zona de dreapta".

Mişcarea Populară a fost înfiinţată ca fundaţie de consilierii preşedintelui Traian Băsescu, imediat după ruptura dintre şeful statului şi Partidul Democrat Liberal. Iniţiatorii au anunţat că vor începe formalităţile pentru crearea uni partid cu acelaşi nume. Pentru a înscrie un partid politic la tribunal sunt necesare semnăturile a 25.000 de membri fondatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri