Sari la conținut

Misiune imposibilă pentru parlamentari: să-şi amintească legile scrise

Incredibil, dar adevărat. Pentru unii dintre parlamentari pare o misiune imposibilă să îşi aducă aminte ce prevăd legile pe care chiar ei le scriu. Mai mulţi deputaţi PSD au iniţiat un proiect de hotărâre pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor prin care declaraţiile politice să poată fi depuse şi în scris.

Deputatului Mihai Popa îi este greu să îşi amintească ce prevede actul normativ pe care chiar l-a iniţiat, alături de alţi câţiva colegi.

Mihai Popa, deputat PSD: „Pot să verific, trei secunde să verific un pic pe lege exact că aveam mai multe iniţiative.

Asta e regulamentul?

Da, sunt mai multe propuneri”

Un alt iniţiator al aceleiaşi legi...

Oana Florea, deputat PSD: „Dacă mă aşteptaţi după plen vin şi cu hârtia în mână şi vă spun, credeam că mâ întrebaţi de ce s-a întâmplat acum cu referendumul. Ne vedem când termin

Nu mai ştiţi depre ce era modificarea?

Ba da, dar vreau să vorbesc argumentat pe text..."

Tot printre iniţiatori figurează şi deputatul Alina Tănăsescu.

Proiectul de lege prevede ca deputaţii să nu mai fie obligaţi să vină la şedinţa de plen pentru a-şi citi declaraţiile politice ci să le poată depune şi în scris. Asta ar face ca activitatea parlamentară a aleşilor să pară mai bogată fără a mai face efortul de a veni la şedinţă.

Florin Iordache, deputat PSD: „Sunt colegi care constată că la ora 10 se încheie sesiunea şi acei colegi care până la ora 10 nu şi-au exprimat sau nu au citit acea declaraţie, să poată fi contabilizată."

În fiecare săptămână are loc o şedinţă destinată doar declaraţiilor politice.

Să ne întoarcem la iniţiatori care între timp au aflat ce prevede legea pe care au scris-o.

Mihai Popa, deputat PSD: „Prin depunerea acestor declaraţii în scris cred că este mult mai simplu să fie studiate."

Oana Florea, deputat PSD: „Se contabilizează şi întrebările şi interpelările şi proiectele, da se contabilizează dar eu nu fac neapărat asta ca să fie contabilizat."

Astfel, cu cât scrie mai multe declaraţii politice cu atât se poate considera că un parlamentar şi-a făcut mai bine treaba.