Miting în ziua moţiunii în Parcul Izvor

Data publicării:
miting

ACTUALIZARE 11.30. Participanții la miting au venit însoțiți de pancarte cu sloganuri împotriva premierului Victor Ponta. Ei au scandat între altele "Jos Ponta!" și "Demisia!". 

Pe scena amenajată la intrarea în Parcul Izvor, unde are loc mitingul, au susținut discursuri lideri și membri marcanți ai PNL. Șirul acestora a fost deschis de către prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, care a acuzat faptul că mai multe autocare cu manifestanți au fost împiedicate să ajungă la miting.

La rândul său, senatorul Teodor Atanasiu, prim-vicepreședinte al PNL, s-a referit la motivele pentru care, în opinia sa, Victor Ponta este menținut în funcția de prim-ministru, afirmând că cei care îl susțin pe actualul premier au "o agendă personală ascunsă" și le e frică de opoziție.

"Este foarte clar pentru noi că Victor Ponta nu va pleca din fruntea Guvernului decât alungat. Victor Ponta ne va spune că poate conduce și din pușcărie, numai să rămână în fruntea Guvernului României. Dacă azi moțiunea de cenzură este votată, o să avem în sfârșit un guvern pe care să-l stimeze această țară. Dacă nu, nu va mai dura decât câteva zile, poate câteva luni, și tot acolo vom ajunge. Victor Ponta va pica", a afirmat Atanasiu.

Despre adversarii politici pro-guvernamentali a vorbit și senatorul PNL Anca Boagiu care a făcut un apel către parlamentarii puterii să susțină "interesul național" și să voteze moțiunea.

"Cei care pretind că reprezintă interesul național vor trebui să demonstreze că asta fac: susțin interesul național. Cei care azi nu vor susține moțiunea împotriva premierului Ponta și a guvernului de el sunt doar reprezentanți ai interesului anti-național. (...) Așa se susține interesul național, atunci când e nevoie să aperi imaginea țării tale și să dai la o parte oameni care n-au nimic de a face nici cu noi, nici cu țara, nici cu modul în care ea este văzută în Europa", a arătat Boagiu.

Printre liberalii care au susținut discursuri în fața manifestanților s-au mai aflat Mircea Toader, Andreea Paul, Gheorghe Falcă.


Alina Gorghiu se aşteaptă ca la miting să vină 15.000 de oameni. Protestatarii din ţară vor fi aduşi cu autocarele în Capitală.

500 de membri ai PNL Vâlcea au plecat spre Capitală, în 20 de autocare.

„- Bună dimineaţa, de ce mergeţi la miting?

- Pentru a-l schimba pe domnul Ponta!

- Pentru drepturile noastre.Mi-am luat umbrelă, mi-am luat de toate, sunt protejat de apă.

- Mergm la Bucureşti să protestăm împotriva Guvernului şi a celui care conduce acest Guvern, pentru că este greu să conduci Guvernul României fiind inculpat trimis în instanţă”.

De la Brăila au plecat trei autocare, cu aproximativ 200 de simpatizanţi PNL.

„Trebuie să fim la miting la București.... ca să-l dăm pe Ponta jos. (Nu v-a speriat ploaia?) Nu ne sperie niciodată ploaia când trebuie să facem ceva pentru țară”.

„Sperăm ca astăzi să scăpăm de Ponta și de Guvernul corupt condus de acest prim-ministru”.

„Păi să încercăm să mai schimbăm ceva din vechea conducere. Sperăm să fie bine!”

Potrivit liderilor PNL, la miting sunt aşteptaţi aproximativ 15000 de manifestanţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri