Sari la conținut

Modificarea Codului penal. Iordache nu știe ce știe Tăriceanu

Președintele comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției, Florin Iordache, nu pare să fie la curent cu un demers al Ministerului Justiției referitor la modificarea codurilor penal și de procedură penală despre care a vorbit, în schimb, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, într-un comunicat.

După întâlnirea cu nr. 2 al Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat joi în vizită în România, președintele Senatului informează într-un comunicat că a discutat cu oficialul european despre un proiect de lege pus la punct de Ministerul Justiției pentru modificarea codurilor penal și de procedură penală. 

„În ceea ce privește modificarea codurilor penal și de procedură penală, președintele Senatului a menționat că în plan legislativ, la nivelul Ministerului Justiției, a fost finalizat și adoptat proiectul de lege de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale”, se arată în comunicatul de la Senat.

Întrebat despre acest demers, deputatul Florin Iordache spune că nu știe nimic. „Nu știu, eu, în Parlament, nu știu. Dacă a fost adoptat, foarte bine. Eu am spus că din știința mea, în acest moment nu există un astfel de proiect. Trebuia, eventual, adoptat și în Guvern. Nu știu să fi fost adoptat. Probabil că există, probabil că dl. președinte Tăriceanu a făcut referire că există un proiect aprobat la nivelul Ministerului Justiției, cred că-i ăsta. Eu vă răspund ceea ce știu. Știu că în acest moment, la Parlament, nu a sosit un astfel de proiect”, a declarat fostul ministru al justiției.

Până acum, modificarea codurilor penal și de procedură penală a fost demarată în Parlament, unde diverși reprezentanți ai puterii au făcut diverse propuneri legislative de schimbare a unor prevederi. Niciuna dintre aceste inițiative nu s-a încheiat deocamdată cu un vot final al Parlamentului.

Pe aceeași temă