Moise Guran: Din fericire, Dragnea e agramat juridic și cei din jur îl păcălesc. Amnistia și grațierea, sinucidere politică

Data actualizării: Data publicării:
moise-guran-digi24

Jurnaliștii Moise Guran și Cătălin Striblea au comentat, marți la Jurnalul de seară, posibilitatea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea, dar și efectele ei. Moise Guran a spus că „din fericire Liviu Dragnea este agramat juridic” și cei din jurul lui îl păcălesc pentru că e o sinucidere politică și ei știu acest lucru, în timp ce Cătălin Striblea a adăugat că, odată emisă o ordonanță de urgență, cei din conducerea PSD se vor considera de neoprit.

Moise Guran: Cred că, după OUG 13, societatea noastră trăiește permanent sub această sabie a unei ordonanțe de urgență similară prin efecte ordonanțe 13, care a fost amânată datorită în special rezistenței populare, în ajutorul cărora au sărit la un moment dat și instituțiile europene și aliații americani, dar asta nu a făcut decât să amâne acest moment. Deja ne-am obișnuit să trăim în felul acesta. Ce nu te omoară te face mai puternic.

Cosmin Prelipceanu: Ce-i reține?

Moise Guran: Nu vreau să discut, adică mi-e frică să nu le dau idei. Eu, dacă eram Dragnea, dădeam demult... dacă eram cu mintea lui și interesele lui, din fericire el e un agramat juridic și cei din jurul lui, inclus Tudorel Toader, reușesc să-l păcălească. Toți știu că odată cu această OUG e o sinucidere politică.

Cosmin Prelipceanu: Aparent și doamna Dăncilă știe asta.

Moise Guran: Nu cred că știe asta doamna Dăncilă.

Cătălin Striblea: E o sinucidere politică a ministrului care semnează chestia asta.

Moise Guran: A oricărui om politic, poate chiar și a partidului care duce acest demers până la capăt.

Cătălin Striblea: Crezi? Eu nu-mi mai păstrez optimismul așa ca tine. Eu cred că dacă se va întâmpla în momentul ăsta se va întâmpla un tăvălug și mai mare și mai puternic, pentru că OUG va fi greu de întors, oamenii ăștia se vor considera de neoprit și vor merge mai departe. Mă aștept să văd lucruri mult mai rele dupa apariția acestei ordonanțe de urgență.

Moise Guran: Există această posibilitate, dar trebuie să conștientizeze cu toții că, la cât de nepopular a devenit Liviu Dragnea în acești 2 ani să meargă mai departe, chiar aministiat, cu toate faptele știute și neștiute șterse, el nu poate merge mai departe, el nu mai poate conduce România, el nu mai poate conduce decât printr-un regim dictatorial, un regim de forță. Există această posibilitate, nu știu cât de teoretică e ea, ne e frică tuturor de ea, sper să nu ajungem niciodată acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri