Monica Macovei a demisionat din PDL

Data publicării:
monica macovei - fb mm

Demisionez din PDL. E o decizie gândită îndelung, nu e un gest făcut în pripă. Cred că ceea ce se întâmplă azi cu PDL este greşit.

Din păcate, ultimele decizii ale liderilor PDL au indus multă confuzie. Nu am înţeles de ce PDL nu poate avea propriul candidat la alegerile pentru funcţia de preşedinte. 

Ştim că în ultimii ani domnul Iohannis a făcut înţelegeri cu PSD şi Voiculescu, a fost chiar premierul lor desemnat. Domnul Iohannis nu a dovedit că reprezintă dreapta şi nici că apără legea sau că este împotriva corupţiei. 

Mulţi membri şi simpatizanţi mi-au pus această întrebare: <cu ce suntem noi mai prejos decât PNL?de ce nu putem susţine un candidat al nostru pentru alegeri?>. Şi eu mi-am pus aceleaşi întrebări şi nu am găsit un răspuns. Poate doar că unii lideri ai partidului au fost mai interesaţi de combinaţiile de culise decât de binele partidului şi al ţării. 

Sunt o adeptă a unităţii dreptei. Dar nu înainte de clarifica spre binele şi lămurirea celor care ne votează ce s-a întâmplat în vara anului 2012 şi de a clarifica votul din “marţea neagră”, menit să dea superimunitate demnitarilor, la care a participat şi PNL. Nu trebuie să lăsăm trecutul să ne despartă, dar suntem datori electoratului cu aceste clarificări”, a declarat Monica Macovei, într-o conferinţă de presă. 

Monica Macovei a precizat că nu se va înscrie în alt partid politic şi că va candida ca independent la prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri