Monica Macovei anunţă că partidul său va funcţiona foarte mult online şi nu va avea sedii peste tot

Data publicării:
Monica Macovei europarlamentar - mfax

FOTO: Mediafax

Europarlamentarul Monica Macovei a precizat că viitorul ei partid va funcţiona foarte mult online şi nu va avea sedii în toată ţara şi şi-a exprimat speranţa ca legislaţia să fie mai întâi simplificată, pentru a nu fi nevoită să strângă 25 de mii de semnături din 18 judeţe, cum prevede legea în prezent, scrie Mediafax.

”Am cerut posibilitatea înfiinţării unui partid în România cu minimum trei membri, fără condiţionare geografică. Astăzi, cerinţa este de 25.000 de membri, care trebuie să provină din 18 judeţe şi municipiul Bucureşti şi cu un anumit număr de membri în fiecare judeţ. Nu mai există o asemenea cerinţă nicăieri în Europa", a arătat Macovei.

Ea a ţinut să menţioneze că ”nu e legat de finanţare”. ”Aceste partide nu vor fi finanţate de la stat, decât dacă vor dovedi că au crescut şi au anumite rezultate în alegeri. Spun asta pentru că am auzit multe comentarii că acum o să răsară ca ciupercile partidele, numai ca să primească sedii şi bani. Nu, nu facem un partid pentru sedii şi pentru bani, ci pentru idei", a explicat fostul candidat la Preşedinţie.

Europarlamentarul a mai mai spus că bazele noului partid au fost puse: "Am pus bazele, suntem foarte avansaţi cu organizaţia, cu o asociaţie, în care intră toată lumea şi cu lucruri concrete de făcut, inclusiv monitorizarea administraţiei publice, câţi bani ai dat pe rondul de flori, pe fântână, pe asfaltare, asta face toată lumea”, a afirmat Macovei.

Potrivit acesteia, ”se vor aduna oamenii pe domenii de interese”. ”Se vor întâlni din toată ţara, de exemplu, pe reţele de socializare numai pentru ei. Vrem ceva în învăţământ să schimbăm, sau într-un alt domeniu. Practic, vrem să creăm la firul ierbii o mişcare care să reprezinte interesele comunităţilor, ale regiunilor. Vom avea filiale cu personalitate juridică, ele vor decide ce fac. Şi sigur, pasul doi, un partid. Un partid altfel, care va funcţiona foarte mult online, cu un management făcut de IT-işti şi foarte transparent, cu deciziile care se iau de asemenea online, se votează online, nu vor fi sedii peste tot, în toată ţara, nu avem bani pentru asta. Am zis hai să facem un partid pentru oameni, cu bani mai puţini, toată finanţarea va fi transparentă”, a mai precizat Monica Macovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri