Monica Macovei: Haita penalilor atacă justiţia

Data actualizării: Data publicării:
monica macovei fb

Cei care o acuză pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, de plagiat trebuie să aducă probe, a declarat la RFI fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei. Europarlamentarul afirmă că membrii „haitei penalilor” cred că au prins un peşte, dar de fapt au prins „un rechin care îi mănâncă pe ei”.

monica macovei fb

Monica Macovei a vorbit despre decizia Universităţii de Vest din Timişoara, care a anunţat luni că a început procedurile interne, în vederea clarificării situaţiei apărute în spaţiul public vizavi de teza de doctorat a Codruţei Kovesi. „Foarte bine că Universitatea de Vest a făcut acest lucru şi cel care trebuie să se pronunţe este Consiliul de Acreditare. Deocamdată, din ce am citit, Consiliul de Acreditare a primit sesizări de la diverse persoane, dar cu link-uri inactive, adică practic fără probe. Dacă Universitatea de Vest a sesizat Consiliul de Acreditare, atunci Consiliul să-şi facă treaba şi să ne spună”, a declarat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei consideră că acuzatorii trebuie să aducă şi dovezi. Până acum n-avem dovezi, avem doar reclamaţii, susţineri, afirmaţii ale haitei penalilor, mai ales în această perioadă de precampanie. Să nu uităm că vorbim de Blaga, Ponta, Ghiţă, Băsescu, Udrea, care au numitor comun finanţarea campaniilor electorale. Deci suntem într-o haită a penalilor, care atacă şi vor să decredibilizeze justiţia, în primul rând DNA. Toţi cei care acuză acum trebuie să aducă probe. Eu n-am văzut de la Ghiţă nici o probă, ci numai un autodenunţ şi un rânjet mare pe scări la Parchetul General că s-a autodenunţat. Apoi, de la Ponta, iarăşi, la televiziuni, că a fost un asalt într-o seară al televiziunilor pe doamna Kovesi, numai zâmbete cu dispreţ, ca şi cum au prins un peşte, dar au prins un rechin care de fapt îi anchetează pe ei, îi mănâncă pe ei”, a spus Monica Macovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri