Monica Macovei îi scrie lui Klaus Iohannis. Europarlamentarul vrea ca un partid politic să poată fi înființat cu trei membri

Data publicării:
monica macovei la digi 21-1.11

Monica Macovei, la Digi24 FOTO: Digi24

În România, pentru înființarea unui partid politic, Legea nr. 14/2003 a partidelor politice prevede obligația strângerii a cel puțin 25.000 de semnături ale membrilor fondatori, domiciliați în cel puțin 18 județe și municipiul București, dar nu mai puțin de 700 de persoane pentru fiecare județ și municipiul București.

În nici o altă țară din Uniunea Europeană nu mai există această cerință pentru înscrierea unui partid politic, se precizează în expunerea de motive.

După alegerile prezidențiale unde a candidat ca independent, Monica Macovei nu a ascuns faptul că intenționează să-și creeze un partid.

„Facem o asociație și apoi facem un partid, din ăsta de secolul XXIII, modern, și un partid pentru tineri. Primul lucru pe care îl fac e să întreb tinerii: cum vreți voi să fie un partid în care să vă înscrieți, care să lucreze pentru voi și care să vă stârnească entuziasm?”, a declarat Monica Macovei, săptămâna trecută, la Digi24.

Monica Macovei îi solicită, de asemenea, lui Klaus Iohannis sprijin pentru adoptarea, până la sfârșitul lui februarie 2015, a unei legi care să permită „votul la distanță” - electronic și prin corespondență - pentru toți românii din țară și străinătate.

„Vă propun să lucrăm împreună pentru ca aceste lucruri să devină istorie, tot așa cum, ascultând vocea poporului, ați cerut și obținut respingerea legii amnistiei și grațierii și ridicarea imunității unor parlamentari suspectați de fapte de corupție. Vă felicit pentru atitudine și rezultatul obținut”, spune în scrisoare europarlamentarul Monica Macovei.

Monica Macovei l-a sprijint în turul al doilea al prezidențialelor pe Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri