Monica Macovei: Numirea noului șef DNA trebuie să fie făcută după criterii clare, transparente

Data publicării:
monica macovei - fb

Președinta M10 a subliniat că trebuie numiți în aceste funcții specialiști care să continue lupta anticorupție și împotriva criminalității. Totodată, Monica Macovei a subliniat că i-ar concedia pe șefii de poliție și parchete din orașele în care există clanuri interlope.

Am așteptări foarte mari. Este esențial să continue lupta împotriva corupției și criminalității. Și când zic criminalitate mă refer la procurorul general, la direcția de crimă organizată, care înseamnă trafic de persoane, de armament, de copii, criminalitate informatică. E foarte important, toți procurorii din țară trebuie conduși de un procuror care să le spună că trebuie redusă criminalitatea. Nu se lucrează peste tot în țară, de-aia avem clanuri interlope, pentru că nu și-a făcut lumea treaba. Șeful poliției și șeful parchetului trebuie să răspundă. Eu pe toți i-aș da afară din orașele în care avem clanuri”, a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul a declarat că interviul este o etapă foarte importantă din procesul de selecție și a recomandat și chemarea unui psiholog.

Trebuie respectate procedurile, trebuie procedură de selecție, așa cum am început să fac în 2005, eu recomand un psiholog, criterii clare și transparente. Interviul este foarte important. Te uiți în ochiul omului, îl vezi, îl simți. Ministrul trebuie să spună pe ce criterii au fost aleși, pe urmă vedem la CSM interviul, după care depinde de președinte. Așteptarea mea este să vedem criteriile, să se facă aceste proceduri și să iasă cel mai bun, adică cel mai profesionist, curajos, puternic, cel căruia nu-i pasă de cine îl sună și care nu poate fi influențat politic”, a conchis Monica Macovei. 

Citiți și:

Monica Macovei, despre legea antidefăimare: Liviu Dragnea vrea să pună botniță presei 

Procurorul general al României a demisionat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri