Monica Macovei: "Ponta, PSD, Parlament: nu sunteți mai presus de lege!"

Data publicării:
monica macovei digi24

 

Asociaţia M10 a trimis un comunicat de presă în care se precizează că premierul Victor Ponta continuă să sfideze opinia publică și noțiunea de justiție, refuzând să demisioneze din funcție, în ciuda punerii sale sub urmărire penală de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

"Solicităm  Biroului Permanent al Camerei Deputaților și Comisiei Juridice să pună imediat în discuția plenului ridicarea imunității parlamentare a deputatului Victor Ponta și să nu împiedice actul de justiție. Refuzul lui Ponta este refuzul sistemului transpartinic de a lăsa justiția liberă, de a institui supremația legilor egale pentru toți. Ceea ce se întâmplă de o vreme în Parlamentul României, atât în cazurile Vosganian și Șova, cât și acum, în cazul Ponta, demonstrează că partidele sistemului se află în război cu puterea judiciară, făcând front comun împotriva a ceea ce toată lumea liberă și civilizată numește stat de drept. Falsul în înscrisuri făcut de cuplul Șova-Ponta și zidul cât se poate de real ridicat de parlamentari în jurul acestui cuplu de tristă rezonanță internațională sunt fețe ale acelorași bani murdari care leagă strâns actuala clasă politică, dar îi mânjesc pe români oriunde s-ar afla ei în această lume", se arată în comunicatul de presă. 

De asemenea, partidul M10 atrage atenția că rămânerea în fruntea guvernului a unei persoane urmărite penal încalcă toate normele și practicile democratice, aruncând în aer visul statului de drept. "Această situație prejudiciază grav imaginea României în lume, aruncându-ne înapoi la periferia civilizației occidentale și scăzând dramatic încrederea partenerilor noștri politici, economici și financiari. Spre deosebire de Ponta și de partidele care îl susțin în Parlament, M10 este de partea Constituției și a statului de drept, de partea justiției și a demnității cetățenilor români de pretutindeni!", se mai arată în comunicat. 



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri