Monica Macovei: S-a terminat cu partidele clasice, viitorul este al tinerilor. Facem un partid de secolul XXIII

Data publicării:
monica macovei si-un zambet

Monica Macovei a spus despre încheierea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu că semnifică și un „sfârșit de epocă politică”.

Gata cu partidele tradiționale, o să vedeți”, a menționat fostul candidat independent la Președinție.

S-a terminat cu partidele clasice, a venit tăvălugul peste ei, lumea se schimbă, s-a schimbat și viitorul este al tinerilor. Acum tinerii trebuie întrebați, eu asta fac: Cum vrei tu să arate un partid pentru secolul viitor și pentru tine? O să vedeți, o să-l vreau online, o să vedeți rolul Facebook-ului, o să vedeți rolul democrației participative, nu ia șeful o decizie și ceilalți nu sunt consultați. Lumea s-a schimbat, mulți din politica românească nu înțeleg”, a spus Monica Macovei, la Jurnalul de seară.

Fostul ministru al Justiției a spus și despre partidul pe care vrea să-l înființeze în viitor.

Facem o asociație și apoi facem un partid, din ăsta de secolul XXIII, modern, și un partid pentru tineri. Primul lucru pe care îl fac e să întreb tinerii: cum vreți voi să fie un partid în care să vă înscrieți, care să lucreze pentru voi și care să vă stârnească entuziasm?”, a completat Monica Macovei.

Despre cele două tururi se scrutin din luna noiembrie, Monica Macovei a spus că reprezintă „o shimbare de generație și de mentalitate”.

„Au ieșit tinerii la vot, la mine 47% au fost tineri între 18 și 34 de ani. Și foarte important, pentru prima oară, tinerii i-au chemat pe Facebook, au ieșit în stradă pentru dreptul de a vota al celor din străinătate. E colosal! Există un curent care a și ieșit la suprafață, împotriva acestei clase politice și a partidelor clasice. România s-a mișcat, a mișcat România. E minunat ce s-a întâmplat”, a subliniat Monica Macovei.

Candidat independent la alegerile prezidenţiale din acest an, Monica Macovei a obținut 4,44% din voturile românilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri