Sari la conținut

"Morcovii" şi "ardeii graşi" s-au supărat pe Valeriu Zgonea. Şeful Camerei: Fac şi eu câteva glume

 

"Vă rog să-mi acceptaţi scuzele pentru limbajul un pic neprincipial pe care l-am dat ieri în intervenția mea. Nu sunt în cea mai bună situaţie din viaţa mea, aşa încât câteodată fac şi eu câteva glume, care nu sunt de bun augur în funcţia pe care o am de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de deputat al României", le-a spus Valeriu Zgonea deputaţilor.

El a făcut aceste precizări după intervenţia liberalului Mihăiţă Calimente, care i-a spus lui Zgonea că aplică "selectiv" Regulamentul Camerei şi că preşedintele acestui for legislativ "nu este stăpânul inelelor".

"Nu uitaţi că nu sunteţi stăpânul inelelor! Credeam că începem deschiderea sesiunii parlamentare, dar am văzut ieri, într-o declaraţie pe care aţi dat-o, că avem o deschidere a pieţelor de legume, ne-aţi făcut morcovi şi ardei gras", a spus Calimente. El şi Gheorghe Tinel (PDL) l-au criticat pe Valeriu Zgonea pentru că şedinţele de plen au început cu o întârziere de peste o jumătate de oră.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, după amânarea pentru marţi a alegerii noului Birou permant al Camerei, că grupurile parlamentare trebuiau să negocieze funcţiile după ce ponderea grupului conservator a crescut.

El a explicat situaţia dând ca exemplu morcovii şi ardeii graşi. "UNPR funcţionează în grupul parlmentar social-democrat şi are din ponderea grupului social-democrat. În curtea mea există un vagon în plus de morcovi, morcovii respectivi sunt la mine în curte, sunt în curtea mea social-democrată. În grupul conservator a apărut un vagon nou de ardei acum că e toamnă, ardei gras şi ardeiul ăsta gras aduce beneficii grupului conservator. Pe cale de consecinţă, noi vrem să vedem care este ponderea noului Birou Permanent în această sesiune", a arătat Valeriu Zgonea.

Pe aceeași temă