Moţiunea de cenzură a PNL, citită în Parlament

Data publicării:
plen parlament inquam photos-3

Liberalii au început încă de astăzi negocierile cu partidele parlamentare care ar putea vota moţiunea de cenzură, săptămâna viitoare. Pentru a demite guvernul lui Victor Ponta, liberalii mai au nevoie de aproape o sută de voturi. Dacă te iei după declarațiile liderilor coaliției, orice trădare este exclusă. Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că nu acceptă niciun fel de negociere cu PNL. Iar liderul UNPR, Gabriel Oprea, spune că nu va vota împotriva Guvernului din care face parte.

Reprezentanții PNL au început discuții cu formațiunile care nu sunt în coaliție. Printre acestea este și UDMR.

UDMR e în opoziţie şi aproape sigur că se va comporta ca o formaţiune în opoziţie. Sigur că nu va vota împotriva moţiunii, dar consultându-mă cu colegii, marea majoritate crede că trebuie să mergem pe logica unei formaţiuni în Opoziţie. Ne interesează, şi asta am spus PNL, dacă guvernul pică sau Ponta face un pas înapoi, trebuie să ştim ce vor face mai departe. E un lucru mai important decât soarta moţiunii, pentru că e o perioadă limitată până la alegeri şi trebuie să vedem proiectele, programul politic pentru acest an”, a spus Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

Era normal ca primele discuții să le începem cu UDMR, care e interesat de parcursul viitor, de programul de guvernare, de o calare a lor pe un program de guvernare. Sigur, o să discutăm cu UNPR, chiar azi. O să discutăm și cu Geoană, cu Fenechiu. Argumentul e unul simplu: le convine celor din coaliție să aibă premier trimis în judecată? Iohannis și-a rezolvat toate problemele în instanță - și n-a fost trimis pentru corupție”, a spus Vasile Blaga, copreşedinte PNL.

Împreună cu Blaga, Hunor, am încercat să facem pași spre o construcție în viitor. Suntem opoziție. Nu se va discuta cu UNPR nimic legat de guvernare. Nu se discută despre posturi în ministere, guvern, ci doar despre moțiune”, a spus și Alina Gorghiu, copreşedinte PNL.

Premierul Victor Ponta i-a criticat din nou pe liberali și a arătat că nu se teme în legătură cu rezultatul moțiunii de cenzură.

Am întotdeauna emoții, pentru că aș vrea să discutăm despre ce face guvernul și n-am cu cine. Cei de la PNL nu sunt interesați. Să ne întalnim, parlamentul cu guvernul, ca să discutăm despre justiție e o greşeală. Pentru miercuri am o agenda importantă, ca să înțelegeți ce cred despre marți”, a spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri