Moțiunea de cenzură a PNL, dezbătută după alegeri. Schimb de replici între Zgonea și Antonescu

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax

Actualizare 12:55:Victor Ponta n-a avut curaj să poarte această dezbatere în interiroul campaniei electorale. Faptul că, după opinia noastră, cu încălcarea regulamentelor moțiunea de cenzură nu s-a citit astăzi și nu s-a dezbătut în cursul acestei săptămâni și a fost aranjată spre dezbatere luni, adică după sfârșitul acestei campanii electorale confirmă această opinie”, a replicat la scurt timp Crin Antonescu, președintele PNL.

Actualizare 12:45: Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a criticat opoziția, dar și pe Crin Antonescu.

„Îi rog pe membrii opoziției să înțeleagă că domniile lor trebuie să fie prezenți. Că de aceea sunt plătiți. Nu trebuie să vină guvernarea. Noi când eram în opoziție veneam toți sa să putem să avem cvorum. Și luni, la ora 16:00, se va dezbate moțiunea de cenzură în Camera Deputaților în plenul reunit. Reamintesc, obligativitatea cvorumului a existat, există și va exista pentru că suntem într-o ședință. Nu ne întâlnim la o șuetă eu cu domnul Antonescu și cu purtătorul de cuvânt al PNL și ne apucăm să facem o ședință de o asemenea gravitate”, a declarat Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

„Oamenii nu înțeleg că trebuie să vii la servici. Așa cum românii se duc la servici la ora 8 în fiecare zi, membrii Biroului Permanent de la PDL, PNL și PP-DD sunt obligați să vină la ședință. Dacă domniilor lor n-au vrut să vină, ar trebui să le luăm din bani. Așa ar trebui să facem, pentru că obligativitatea prezenței a unui membru de birou permanent este sfântă. Să vii în fața camerelor de luat vederi și să invoci chiulul tău ca o lipsă de responsabilitate a guvernării mi se pare un act injust. Îl rog pe domnul Antonescu să citească foarte bine regulamentul, măcar acum după ce și-a dat demisia din funcția de președinte (al Senatului – nr.r). Poate atunci n-a avut timp”, a adăugat Zgonea.


Actualizare 12:35. Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au decis ca moţiunea de cenzură depusă de opoziţie să fie citită în plenul Parlamentului joi, la ora 12:00, iar dezbaterea să aibă loc în 26 mai, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. 


Săptămâna trecută, în Biroul Permanent nu au fost suficienți membri pentru a se decide calendarul dezbaterii acestei moțiuni de cenzură.

Parlamentarii puterii, acuzați că vor să tergiverseze această dezbatere și să o amâne până după alegeri, au spus că nu au venit de la Biroul Permanent nici membrii din partea opoziției și că PNL nu ar trebui să se plângă.

Lupta se dă pe interpretarea regulamentului și a statutului parlamentarilor în privința termenelor de dezbatere. Liberalii spun că moțiunea ar fi trebuit să fie citită astăzi, cel târziu mâine, adică la cinci zile distanță de la depunerea ei și după alte trei zile să fie votată și dezbătută. Asta în timp ce parlamentarii puterii spun că aceste termene curg din momentul în care se întrunesc birourile permanente reunite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri