Moțiunea de cenzură. Schimb savuros de replici Băsescu-Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
basescu in banca crop

Printre liderii politici care au luat cuvântul la dezbaterea moțiunii de cenzură depuse de PNL și USR împotriva Guvernului Grindeanu s-a numărat și fostul președinte Traian Băsescu. Acesta a anunțat că parlamentarii PMP vor vota împotriva Cabinetului PSD-ALDE, dar a pledat pentru modificarea definiției abuzului în serviciu. Cerința adresată, în final, premierului Grindeanu l-a determinat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să dea replica.

basescu in banca crop

„În ceea ce privește moțiunea, și eu și PMP vom vota împotriva Guvernului și susținem moțiunea”, a anunțat ex-președintele Traian Băsescu. Printre motivele invocate de acesta pentru susținerea demersului PNL-USR s-a numărat „incapacitatea” Executivului „de a pregăti poporul și a explica de ce este necesară modificarea articolului 297 (articolul din Codul penal referitor la abuzul în serviciu - n.r.)”.

Domnule Grindeanu, trebuie să hotărâţi ce fel de Executiv sunteţi. Sunteţi un Executiv în care ştim că am vorbit cu prim-ministrul și deciziile sunt ale lui sau sunteți un Executiv care are la partid un ayatollah care decide ce este bine și ce este rău?”, a declarat Băsescu, adresându-se șefului Guvernului.

Cum liderul PMP vorbise pe timpul alocat PSD, replica lui Liviu Dragnea a venit prompt: „Domnule președinte, doar în România se poate întâmpla să te înjure omul pe timpul tău”.

Ulterior, între ex-președintele Traian Băsescu, senatorul PSD Șerban Nicolae și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a produs un alt schimb de replici pe tema hotărârilor adoptate în CSAT și a afirmației fostului șef al statului că el ar fi fost, în timpul funcției, cel mai bine informat cetățean.

Am fost cel mai bine informat om politic, dar am știut doar 10% (...) În condițiile acestea, vă dați seama cât de multe știu președinții celor două Camere...”, a spus râzând, de la tribuna Parlamentului, Băsescu.

În replică, Tăriceanu a zis că el știe mai bine ce spun cetățenii. Pentru încheierea schimbului de replici, Liviu Dragnea i-a invitat pe Băsescu și Tăriceanu să continue discuția la el în birou. „La un whiskey”, a răspuns, tot râzând, Tăriceanu.

La această oră s-au încheiat ultimele discursuri și a început votarea moțiunii de cenzură.

Pe parcursul dezbaterilor, au luat cuvântul liderii PSD, ALDE, PNL, UDMR și PMP, precum și liderul grupului minorităților naționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri