Moțiunea de cenzură. Simonis (PSD): Calculele arată că avem peste 233 de voturi. Realitatea o vom vedea la vot

Data actualizării: Data publicării:
simonis digi24
Foto: Digi24

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, spune că opoziția are, conform celor mai recente calcule, peste 233 de voturi pentru moțiunea de cenzură, numărul minim pentru ca aceasta să treacă.

Realitatea o vom vedea la vot. Calculele arată că avem peste 233 de voturi”, a spus el, după ce social-democrații au depus moțiunea de cenzură, ca răspuns la asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege pentru alegerile locale în două tururi de scrutin.

Avem încredere că până la începerea dezbaterilor și până la votul pe moțiunea de cenzură vom avea voturile necesare și vom depăși acest număr lejer. Nu există până în acest moment colegi care să nu poată veni sau care să fi manifestat intenția de a nu vota”, a mai spus Simonis.

PSD a depus la Parlament moțiunea numită „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti”. Potrivit acesteia, guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere.

Moţiunea este semnată de 208 parlamentari de la PSD şi UDMR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri